Aldrig någonsin har jag sagt att jag är stressad

Rehn Schweiz

"Jag har så svårt att tro att du drabbats av detta...".

Jo tack, jag hade också svårt att tro det. Svårt att acceptera det. Jag har fortfarande svårt att acceptera. Ville kanske inte tro det heller, men här sitter jag. Sjuk i utmattningsdepression.

"Men hur kunde du bli sjuk?". Jag vet inte, eller vet jag det? Vad jag vet är att jag inte vill höra sådana saker när jag berättar om hur jag mår. Att de har svårt att tro att jag av alla människor drabbas. Fast varför inte jag? Alla kan drabbas, och precis som ingen är den andra lik, ser sjukdomen olika ut för alla. Det finns så oerhört många som drabbas idag. Det är den nya stora folksjukdomen.

Anledningen till att jag själv hade svårt att förstå det var för att jag aldrig känt mig stressad. Aldrig någonsin har jag sagt; Jag är stressad. Inte en enda gång. Tvärtom. Jag älskade den där känslan av effektivitet och driv som jag tror var min typ av stress. Så jag tänkte på det.

Så här i efterhand förstår jag att jag har personligheten för det. Jag vill vara bra på allt, jobbar hårt och går in till hundra procent vad jag än gör. Är också en lite orolig själ med höga krav på mig själv. Det där har jag alltid gillat. Och det är väl den sidan de flesta andra sett, de som inte känner mig så väl. De som sagt att de har svårt att tro att jag drabbats av något sådant som utmattning. Fast å andra sidan kanske de personerna inte känner mig så väl.