När din frisör gör slut

Liksom många andra bryr jag mig mycket om mitt hår. Litar på ytterst få. Hittar jag någon som är bra på allt som rör hår håller jag fast. Jag kanske har tagit det lite längre än alla andra, eftersom jag haft samma frisör i nästan femton år.

Hon kan allt om mitt hår, hur jag vill ha det klippt, vilka färger som funkar, vilka problem jag har och hon vet att jag är otroligt noga. Att jag kan gå hem och gråta om det blir det minsta fel. (Känn ingen press liksom.)  

Så händer det som inte får hända. Min frisör ska sluta på salongen, flytta från stan och överge mitt hår. Hon har fått ett nytt jobb. Chocken var total, och min första tanke var att jag skulle flytta med. Bara hon fortsätter ta hand om mitt hår. Jag unnar henne verkligen den chans hon fått och vet att hon kommer glänsa i sin nya roll. Hon är ju bäst. Men mitt hår då? Jag var upprörd i över en vecka när jag fick reda på det och jag har fortfarande inte riktigt förstått det. Hon har ju funnits där varannan eller var tredje månad för mig och mitt hår i halva mitt liv. Det är det längsta förhållande jag haft bortsett från det med min familj. Och så går hon och gör slut! Efter femton år!

Alla som känner mig vet hur noga jag är med mitt hår. När jag berättar för mina vänner att min frissa ska sluta blir de nästan lika bestörta som jag. De sneglar lite oroligt på mig och jag ser i deras ögon att de oroar sig för mitt tillstånd och fortsatta välmående. Jag har försäkrat dem om att jag är okej, att allt kommer bli bra.

Förra veckan fick jag håret klippt, en sista gång, av henne.BDet blev ett känslosamt hej då och hon talade om vad jag skulle säga till frisören efter henne. Vad denna får göra och inte. Ni förstår att vi har kämpat tillsammans för mitt hår och dess färg och form så länge att det vore ett nederlag att inte försäkra sig om att det även i fortsättningen blir väl omhändertaget.

Önskar både min frisör och mitt hår fortsatt lycka till. Vi kommer sakna varandra.