Snabbare, starkare, lugnare

unnamed

Tre veckor med medveten andning. Fjärde veckan i tyngsta perioden under uppbyggnaden. Det är en och en halv vecka kvar till julafton. Och Vår tid på är nu på SVT är slut för säsongen vilket skapat ett hål inom mig. Det händer både bra och dåliga saker. Som alltid. Så som livet är.

Hjärnan går på högvarv. Jag beskrev det under förra veckan i ett inlägg på Instagram som att jag sitter uppe bland trädtopparna, redo att släcka bränder och att vända siktet åt ett annat håll. Ett inte helt rogivande tillstånd. Snarare stressande. Känner mig lite som en surikat som står på bakbenen för att upptäcka hot. Men jag är ju inte hotad, och borde inte känna så. Men, återigen, så är livet.

Att sova med tejpad mun känns nu mer som något naturligt. Nu andas jag med stängd mun under vilan när jag tränar, när jag värmer upp och jag har till och med klarat att springa 300 meter med stängd mun. Inte fullt så panikartat som jag föreställt mig. 

När det gäller träningen vill jag skryta lite. Ett och ett halvt år efter att utmattningsdepressionen slog till tränar jag tungt igen. Eller rättare sagt; jag klarar av att träna tungt igen. Riktigt tungt. Det är stor skillnad på att göra det och faktiskt klara av det. Jag är inte sliten efter ett tungt pass längre, jag får energi av träningen och jag tycker det är kul nästan varje dag. När jag tänker på hur långt jag tagit mig och hur stark jag är blir jag nästan lite yr av lycka. Jag tog mig tillbaka, jag gjorde det!

Märk väl att det är träningen jag pratar om här. Det andra i livet verkar ta lite längre tid. Antagligen för att det var det där andra som gjorde mig sjuk. Träningen var ingen bov i det hela, även om även den blev för mycket ett tag. Det nya jobbet känns fortfarande nytt, men jag trivs så löjligt bra att jag är lite förvånad. Den fina blandningen av människor, kulturer och intressen gör att vi aldrig har en tråkig stund. Vi skrattar tillsammans, gråter tillsammans och det känns som att jag alltid varit här. 

Varje månad mår jag bättre. Varje månad orkar jag mer. Och jag mår bättre och orkar mer för att jag tar mig tid att vila och återhämta mig.

Om jag är snabbare återstår att se. Starkare är det ingen tvekan om. Och lugnare...jag jobbar på det.