Stäng munnen!

En vecka har gått med medveten andning. Reflektioner så här långt handlar mest om hur ofta jag får påminna mig själv att stänga munnen när jag är koncentrerad. 

Det har gått över förväntan när det gäller att sova med munnen tejpad. Inga problem alls faktiskt, inte hemskt och panikartat som jag trodde det skulle bli.

Det svåraste är att hålla munnen stängd vid fysisk aktivitet. Det fungerar hyfsat bra när jag är ute och går och sådana saker, men så fort det blir lite jobbigare måste jag kämpa för att inte öppna munnen. Hittills har jag dock klarat att ha munnen stängd under uppvärmning och ett riktigt jobbigt lopp. Jag försöker ta det ett steg i taget och bli bättre för varje dag.

Anna som jobbar med ask4life och medventen andning, sa till mig att det handlar om att bestämma sig för att det ska fungera. Och eftersom jag är ganska bra på att vara bestämd tänkte jag att jag helt enkelt får bestämma mig. Och det gjorde jag. Som bekant har jag svårt att inte göra något fullt ut när jag väl gått in i det.

Något jag märkt av sedan jag började sova med tejpad mun är att den puls jag har när jag vaknar på morgonen är lägre. Har haft problem med vilopuls ett tag och legat högre än jag någonsin gjort, men nu verkar det gå tillbaka. Det kan vara en tillfällighet, men jag har verkligen reagerat på det.

Berättade om mina framsteg och reflektioner för andningscoachen och hon var imponerad över vad jag lyckats med redan första veckan. Det gör verkligen att jag vill fortsätta utvecklas!

 

Ask4life finns på Facebook och Instagram. Är du intresserad av andningen betydelse tycker jag att du ska följa!

Nedan en bild av mig med tejpad mun.

IMG 8180