Jag ångrar ingenting

Tänk om…
Jag skulle nog ha…
Hade det inte varit bättre om…

Svaret är; nej, det hade det inte.

Nu ska inte jag tala för någon annan, men för mig är det på det här sättet. Jag tänker alltid så, och har alltid sagt till mig själv; att ångra saker är bara onödigt och destruktivt.

Eftersom jag styr mitt liv och fattar alla beslut finns det ingen vits med att ångra det jag gjort. De beslut jag tar baseras på det jag vill och känner just nu.

Det finns inte en enda sak jag ångrar. Allt jag gjort och sagt är just gjort och sagt, och inget som går att ändra på i efterhand. Gör jag något fel, ber jag om ursäkt eller försöker rätta till det. Vi kan inte vrida tillbaka klockan, hur gärna vi än skulle vilja ibland. Vi mår inte bättre av att önska något ogjort.

Se det så här. Istället för att ångra dig, gör det där du inte gjorde rätt då, nu istället. Se inte tillbaka och tänk; vad dum jag var, varför sa jag så, hur kunde jag fatta ett sådant beslut? Den handling du utfört var något du tyckte var bra, just då. Annars hade du inte gjort det.

Jag är en drömmare och en sådan person som gärna tänker tillbaka och minns. Då är det skönt att veta att det där jag kunde ångrat, de fel jag gjorde och de handlingar som inte fick önskad effekt, de har jag försökt rätta till.