Strunta i nyårslöftet

Gott Nytt År

Det här kanske kommer i tidigaste laget. Det är trots allt en halv månad kvar innan vi byter slutsiffra på årtalet. Det struntar jag i för jag vill göra ett försök till medskick inför det nya året redan nu. 

Så var år 2016 alldeles strax över. Ni har fått följa med mig på en sjuhelsikes resa i år. Kanske till och med sjuhelvetes. 

Här sitter jag alltså nu och skriver ett av flera (?) nyårsinlägg och tycker bannemig att jag är lite klokare än förra året. Lite mer och lite mindre av många saker faktiskt. Har ni följt med vet ni vad jag menar, har ni inte det får ni antingen läsa ikapp eller vänta på ett annat inlägg. Idag blir jag inte långrandig. Till det som ockuperat min hjärna i över en vecka. Det var för en vecka sedan jag började få nyårs-känsla.

År 2016 har faktiskt varit ett riktigt skitår. Inte bara på grund av min egen olycka och destruktiva beteende. Sådant som Trump, hotet mot miljön som bara blir större, främlingsfientlighet, extremhögerns frammarch, rädsla, förtryck, ökad stress, epidemier, naturkatastrofer, barn som dör, misstron, bristen på källkritik, terrordåd, IS...listan kan göras lång.

Det är som att upplysningen aldrig ägt rum. Till sinnes är vi mörkare, och världen är höljd i ett slags dimmigt, dunkelt, fuktigt mörker som vi står som fastfrusna inför. Vad hände? Vad har vi gjort? Äh, jag fortsätter att göra ingenting. Någon annan fixar det.

Vakna! 

Trots att många frågor borde, och ska ställas är det två stycken som ekar i mitt huvud.

Har vi inte lärt oss någonting? Har vi inte kommit längre?

Strunta i nyårslöftet. Börja nu istället, eller aldrig. Det är inte det nya året som avgör. Årtalet är ju trots allt det enda som blir riktigt nytt.

Fem saker att ta med dig in i det nya året, (fast gör det inte till något löfte):

1. Lev nu tänker jag inte säga. Istället tycker jag att, lev när du orkar passar bättre. Att stänga av och stänga in sig är ett måste för att orka leva ibland. 

2. Hymla inte om saker, det blir bara jobbigare och svårare ju mer undvikande och oklart du pratar.

3. Lyssna mer än du pratar.

4. Ta din hälsa på allvar, ditt arbete seriöst men glöm för allt i världen inte att ha roligt och njuta.

5. Lyft blicken (från din smartphone). Det gynnar din hälsa och ditt sociala umgänge. Jag är ganska säker på att du kommer att upptäcka nya saker.

Som alltid ska jag springa, dansa, läsa och skratta mig genom nästa år. Kanske färdas längre än någonsin tidigare, både mentalt och kroppsligt.

Allt löser sig.